Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pavluscha

25. 1. 2010 13:48
Ale co......

Vážený pane, rád bych Vám napsal....... Ale co, vždyť Váš blog nestojí ani za to pomyslné mávnutí rukou.

0 0
možnosti

Dezo-Conka

23. 1. 2010 9:51
Zdravím Ostraváky

Já jsem Polák z Těšínska a chtěl bych aby se obnovila Polská Ostrava v původních

hranicích.Já bych mohl být starosta.Sídlo bych mohl mít v Polském domě.

Víte ,že před válkou byly v Ostravě 4 polské školy ? Já bych zboural Bazaly a postavil

bych tam polskou školu.Ostrava si zasluhuje jak galerii, tak nový stadión, tak dálnici

,tak novou cestu kolem Hrabyně.

0 0
možnosti

Dezo-Conka

23. 1. 2010 9:52
Re: Zdravím Ostraváky

V roce 1984 SM vytvářela 40% HDP tehdejší ČSSR.

Když jste blbí tak dělejte fůrt a ještě více a držte hubu.Ze záhrobí vás zdraví soudruh Mamula a z Bruntálu polský Rom  Dežo.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Marki123

23. 1. 2010 9:43
Jako Ostravačka

žijící dlouhodobě jinde musím říct, že mi dnešní prosazovaní Ostravy přijde trošku divné. Je to taková mánie. Lidi z Čech si myslí, že všichni ostraváci musí nutně pařit na Stodolní. Ruku na srdce, kolik ostraváků tam skutečně chodí? Je tam víc turistů než mistních, kteří mají své oblíbené hospůdky za rohem. Prostě se Ostrava propaguje, jako kdyby předtím neexistovala a k tomu patří i Baník, k tomu patří i heslo Ostrava - město kultury apod.

Zas to tak neberte. Nový stadion je třeba a já si na něho s chutí zajdu. Když bude postavený podle nových evropských měřítek bez plotů, začnou se i lidi chovat jinak a budou tam chodit snad i normální fandové jako já a ne jen mlátičky, kvůli kterým se na Bazaly chodit už nedá.

Prostě mi ten Váš článek trošku připaná jako monolog sira Humpreyho. "Peníze na kulturu se nevydávájí na to, co lidi chtějí. Ale na to co nikdo nechce, ale měli by to chtít." :-)

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

23. 1. 2010 9:11
tak ...

tak nejsem z ostravy, ale za sebe mohu zcela zodpovedne rici, ze na fotbale jsem byl radove vicekrat nez v galerii, muzeu a divadle dohromady, a take ze z nabizeneho prehledu "vyznacnych umelcu" me neco rika pouze jmeno knizak, a to jeste v ponekud jinych souvislostech, nez umeleckych. nu, a jak sam uvadite, takovych lidi je dost mozna vice, nez tech "kulturne vzdelanych" ...

0 0
možnosti

forhend

23. 1. 2010 8:54
Stadióny Ostrava má. A ty co má, tak pro těch pár

fandů bohatě stačí. Ostrava ale potřebuje mnohem více důležitějších věcí, než nějaká Černá kostka. A tou nejdůležitější věcí jsou schopní lidé ve vedení kraje a města!Na Ostravu bylo v minulosti, ale i v současnosti, pohlíženo jako na město, gde se robi a drži pysk. A to je i dneska a od toho se vše odvíjí...Viz například ta hrůza, jako nedostavěná dálnice (ta se dle mne nedostaví ani do konce 2020) nebo areál Karolíny a mnoho a mnoho dalších, nedokončených akcí...:-/:-/

0 0
možnosti

kubam

23. 1. 2010 1:35
To je zase dílo...

Ostrava pořádný stadión potřebuje, Bazaly dosluhují a pro lidi je mnohem zajímavější vidina fotbalového stadiónu než nějaké galerie nebo o čem jste to psal. Vůbec nerozumím, proč musíte urážet fotbalisty, že jsou pomatení a že mají jen základní školu. Já na fotbal chodím, rád si ho zahraju a to studuju vysokou školu a myslím si o sobě, že pomatený nejsem. Já taky nebudu urážet ty vaše malíře ač považuji výtvarné umění za něco zbytečného a nechápu, co na něm kdo vidí. Jestli zná někdo v cizině Ostravu, tak to bude hlavně díky Baníku. Nevím, kdy naposled nějaký obraz přitáhl přes tisíc Angličanů do Ostravy. Řekl bych, že nikdy. Fotbal to dokázal.

0 0
možnosti

killian

23. 1. 2010 5:54
Re: To je zase dílo...

zrejme jste nepochopil autora. Provedl zde jen srovnání toho zda je rozumné stavět stadion, když Ostrava jelikož se má stát evropským městem kultury, potřebuje kulturní instituce. To, že profesionální fotbalisti moc intelektu nepobrali asi ví každý a je to zřejmé i z jejich vystupování. Nevím co máte proti výtvarnému umění, umělci procházejí celou historií lidstva a tvoří jeho kulturu. Nevím kdo se za sto let bude dívat jak dával nějaký fotbalista góly, ale obraz nebo socha tady budou po staletí. To, že se tady na fotbal přijede podívat více turistů si nemyslím, na Monu Lisu se přijelo asi podívat víc turistů než na místní fotbalový klub. Jste asi velkým fanouškem Baníku, když si myslíte, že je věhlasný v cizině. Nevím čím se tak v ní zviditelnil. Vždyt hrál v posledních letech v evropských pohárech jenom v předkolech, takže nějaký věhlasný klub to není. Možná ho znají tak nanejvýš v Polsku

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

23. 1. 2010 0:22
Souhlas

Souhlasím s autorem, fotbal mám rád, přesto si myslím, že spíše než stadión, si Ostrava zaslouží černou kostku knihovny.

Držme palce ať aspoń porazíme Plzeň.

Ten stadion snad stavět nebudou. Jestli jo, budou zase vyhozené naše peníze a ještě k tomu dvojnásobně! Jen z pitomé rekonstrukce Sport (ČEZ) areny, která byla předražená taky zhruba dvojnásobně, mají někteří soudruzi ze zastupitelstva zajištěný blahobytný život do nejdelšího stáří.

0 0
možnosti

Konstrukter

23. 1. 2010 0:02
doporučuju něco nastudovat

http://www.ostrava2015.cz/web/structure/prihlaska-ostravy-na-titul-ehmk-2015-142.html

Doporučuju vám něco o tom nastudovat, než začnete nadávat. Do roku 2015 se má postavit několik kulturních stánků. Mimo jiné i výstavní síň.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1558x

Seznam rubrik